Hoogwaardige kwaliteit is onze filosofie voor voedsel – al jarenlang.


Ons verhaal begint in 1838, toen Carl Heinrich Knorr een fabriek opende in Heilbronn, Duitsland. Vanuit deze fabriek leverde hij cichorei aan de koffie-industrie.

Hij begon te experimenteren met het drogen van groenten en kruiden om de smaak en voedingswaarde te behouden. Dit leidde in 1873 tot de introductie van de eerste Knorr-soepmixen in Europa.


Knorr_erbswurst.jpg

Deze doorbraak luidde een hele reeks innovaties in. Van de lancering van de voedzame ‘Erbswust’ (geconconcentreerde erwtensoep in de vorm van een worst) in 1889 tot de introductie van onze baanbrekende Knorr-sausmix in 1908. Creativiteit en innovatie hebben altijd voorop gestaan bij alles wat onze chefkoks doen.

En toen was er bouillon

In 1912 lieten we de markt kennismaken met een heel spannend nieuw product: het eerste Knorr-bouillonblokje. Gezinnen konden voortaan thuis van de heerlijkste gerechten genieten zonder zelf bouillon te hoeven maken.

Dit kleine bouillonblokje bleek een groot succes! Dit is slechts één voorbeeld van hoe we met toewijding en veel liefde voortdurend bezig zijn om u te helpen om elke dag de beste maaltijd op tafel te zetten.

Wereldsmaken

Knorr wordt over de hele wereld verkocht, in elk land. We zijn trots op onze kennis van lokale smaken, resulterend in smakelijke favorieten die u laten kennismaken met authentieke smaken uit andere culturen.

In 1957 werden Knorr-producten als bouillon en soepen verkocht in acht landen, in 2000 werd Knorr verkocht in bijna negentig landen wereldwijd. In datzelfde jaar werd Knorr onderdeel van de Unilever-familie, een belangrijke mijlpaal.

Altijd op zoek naar de beste smaken

De hele 20e eeuw hebben we over de hele wereld spannende nieuwe recepten geïntroduceerd – Knorr Soupy Noodles in India, Knorr Stock Pots in Zuid-Afrika, en natuurlijk de Knorr-soepen in Europa en de rest van de wereld. Tegenwoordig genieten elke dag 320 miljoen mensen van onze Knorr-producten – die allemaal nog steeds de inmiddels beroemde signatuur van Carl Heinrich Knorr dragen, de man met wie het ooit allemaal begon.

Vandaag de dag leven honderden echte chefkoks zich dagelijks uit in onze keukens, meesters in hun vak die met passie samen werken aan recepten die u helpen om elke dag weer een smakelijke maaltijd op tafel te zetten. 
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om uw gerechten nog beter te maken, met slimme ideeën en producten. We doen er alles aan om de beste smaken uit ingrediënten te halen en we omarmen de wereldkeuken. Onze liefde voor voedsel is wat ons drijft; ons doel is u te helpen goed, eenvoudig voedsel op tafel te zetten dat vol van smaak is.

Een duurzame toekomst

Het is dit streven om u voedsel van de beste kwaliteit te bieden, dat ons nu naar een nieuwe toekomst leidt, een toekomst waarin duurzaamheid centraal staat. We investeren in nieuwe, efficiëntere processen en hebben de principes van duurzaamheid binnen de gehele waardeketen geïntegreerd, van het zaadje tot de lepel.

De weg naar duurzaamheid is geen gemakkelijke weg, maar duurzaam inkopen is belangrijk om ook in de toekomst gezinnen over de hele wereld te kunnen blijven helpen voedzame en smakelijke maaltijden op tafel te zetten.